Postirama su pred 100-ak mještana svečano otvorene nove prostorije Općine Postire. Svečanost otvaranja novih općinskih prostorija uveličali su: Ante Sanader, Splitsko-dalmatinski župan , Živko Nenadić, predsjednik Županijske skupštine, dr. Ante Nosić, Ivan Dominis, Lovro Kuščević načelnik Općine Nerežišče i Ivan Mihačić načelnik Općine Postira.

Tom prigodom Ivica Mihačić, načelnik Općine Postira, istaknuo je zadovoljstvo što će nakon 13 godina rada u neprimjerenim uvjetima općinska uprava dobit primjerene radne prostorije, koje će omogućit ugodnije i lakše djelovanje. Kazao je i kako su Postira tradicionalno naklonjena poljoprivredi , ribarstvu i turizmu te da se radi na objedinjavanju tih triju gospodarskih grana. Najavio je preseljenje tvornice Sardina – koja je hraniteljica Postirana, u gospodarsku zonu, a na njenoj sadašnjoj lokaciji bi se trebao izgraditi hotel.

 

Župan Ante Sanader, pohvalio je rad načelnika Postira, nazvavši ga odlikašem koji ne posustaje, već je to čovjek sa vizijom i napravit će sve da tu viziju pretvori u dijelo, kazao je Sanader. Istaknuo je i zadovoljstvo što mu je pripala čast otvoriti novu zgradu Općine u kojoj će se krojit budućnost Postira, istaknuvši kako je bez sumnje budućnost Postira i Postirana u sigurnim rukama.