SLOBODNA DALMACIJA I JADRANSKO OSIGURANJE IZABRALI SU MJESTO U KOJEM SE NAJUGODNIJE ŽIVI

 

Postira, Postira, moje misto malo, u tebi je veselo i staro i mlado – orila se pisma Bračom, a kako i neće kad su Postira proglašena naj-mistom Dalmacije za 2012. godinu.

 

Svjedoči o tomu ne ploča, kakvu se obično stavlja političkim ili društvenim zaslužnicima, nego jedna kamena stina, a na kojoj se, kako ona druga pjesma reče, povist piše. Ona je jučer svečano otkrivena pred zgradom općine na ponos mještana i općinara koji se birača ne boje jer imaju rezultat na koji bi im mogla pozavidjeti i veća mjesta u Hrvatskoj, koja se, za razliku od Postira, hrvaju, recimo, s nezaposlenošću i aktualnom besparicom, koje ovdje zahvaljujući ljudima što znaju domaćinski raspolagati onim što imaju – nema!

 

Spomen stinu su zajednički otkrili glavni urednik našeg lista Krunoslav Kljaković i načelnik općine Ivica Mihačić, ostavivši tako generacijama koje dolaze u amanet spomen na otočku radišnost koja je održala Brač i Bračane stoljećima, unatoč škrtoj zemlji i vremenima kad je peronospora nemilosrdno uništavala vinograde.

 

- Ovo će nam priznanje biti veliki poticaj da naše misto bude još i boje – poručio je načelnik okupljenim Postiranima, među kojima je, uz čast svim uzvanicima s Brača i cijele Dalmacije, najljepše bilo vidjeti najmlađe – pedesetoro djece iz vrtića „Grdelin“

 

- A, ova su vaša dica jamstvo da će Postira živit i dalje i da je naša nagrada otišla u prave ruke – rekla je Ružica Mikačić, članica Povjerenstva „Slobodne Dalmacije“ koja su Postira proglasila naj-mistom u konkurenciji 24 dalmatinska gradića na obali, u Zagori i otocima.

 

- Mi smo ove godine odlučili zaviriti u ona mjesta koja su daleko od mondenih događanja i naslovnica, ali u kojima se dobro živi. Jer, tamo gdje je dobro domaćima, dobro je i gostima – kazala je novinarka Mikačić.

 

U ime suorganizatora akcije „Dalmatinsko naj-misto“ Jadranskog osiguranja, izvršna direktorica Zorana Rubić pozdravila je Bračane koji će se dičiti laskavom titulom naj-mista pred gostima iz Hrvatske i svijeta.

 

- Rado smo se pridružili ovoj akciji jer ona širi dobre vibracije, ona prikazuje ono najbolje što Dalmacija ima. Postiranima želim samo to da nastave i u budućnosti raditi i razvijati mjesto kako to današnja generacija radi – poručila je Rubić.

 

SAŠA LJUBIČIĆ
FOTO: NIKOLA VILIĆ / CROPIX

izvor: SLOBODNA DALMACIJA