U organizaciji dolske Udruge za zaštitu starina, kulture i starih običaja  "Hrapoćuša", u subotu 15.12. u 17 sati, upriličeno je svečano otvaranje novouređenog dolskog "Doma".

Nekadašnji zadružni "Dom" zasjao je u novom ruhu uz značajnu pomoć Turističke zajednice Postira, Općine Postira, mještana-volontera  i članova udruge. Uz dobru glazbenu atmosferu, obilje apetisana, kolača i pića, posjetitelji su imali priliku pogledati projekciju amaterske video snimke iz 1969. Oni stariji su, u pozitivnom žamoru i šaputanju, prepoznavali svoje mještane i rodbinu.

Spomenimo se, "Dom" je sagrađen krajem pedesetih, vrijednim rukama dolskih zadrugara. U to vrijeme,  za "armaduru" - građevinsku skelu, koristili  su se debla od nekoliko ispilanih čempresa sa dolskog groblja koji su dosezali i visinu krova.

Nama na Braču, poznate su dolske fjere (2. veljače)  i plesovi iz ovog doma, gdje su se iznjedrile nebrojne simpatije, ljubavi i brakovi.

Danas etno eko  mjesto Dol s ponosom predstavlja  "Dom" za nova okupljanja, druženja, zabave, proslave, prezentacije  i druge prigode.